Koronavirüs salgını, kapalı ortamlardaki hava temizliğinin önemini tüm dünyaya kanıtlarken, hava ve yüzey dezenfeksiyonu kapsamında ön plana çıkan birçok ürün, hijyenle beraber çeşitli riskleri de beraberinde getiriyor. Özellikle Covid-19 salgını ile adından sıkça söz ettiren ultraviyole lambaları, ultraviyole ışığının dezenfeksiyon etkisi ile hava ve yüzey sterilizasyonu sağlarken, insan sağlığını ciddi oranda tehdit ediyor. Ultraviyole lambasının herhangi bir açık ya da kapalı ortamlarda kullanmanın çok tehlikeli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu lamlaların insanların yokluğunda kullanılması konusunda uyarıyor.

İç mekânlarda bulaşıcı hastalık riskini minimize etmek için ise bakteri, virüs ve partiküllerden arındıran hava temizleme cihazlarının kullanılması öneriliyor.

Pandemi döneminde birincil plana yerleşen hijyen kavramı, gözleri ultraviyole lambalarına çevirdi. Uzmanlar, havada ve yüzeylerde temas ettiği yerleri dezenfekte eden ultraviyole lambalarının insan vücudunda ciddi risklere yol açabileceğinin altını çizdi.