Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği TÜSED, geçtiğimiz günlerde meydana gelen İzmir’deki sel afetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Afetin İzmir Buca, Karabağlar ve Konak ilçelerini etkilediği, oto ve oto dışı branşlarda yaklaşık 3 bin hasar dosyasının açıldığı bertilirken, ortalama 100 eksperin hasar tespit çalışmalarını yürüttüğü ifade edildi.

Konu ile ilgili olarak Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Genel Sekreteri Selim Kesici “Sel afeti sonrasında ilk kez doğal afet durumuyla karşılaşan sigortalıların, hasardan itibaren 5 gün içerisinde sigorta şirketlerine hasar ihbarında bulunması gerekmektedir.

Aynı zamanda kanunen bağımsız ve tarafsız olan sigorta eksperinin tanzim ettiği eksperiz raporu, delil niteliği taşımakta olup, sigorta poliçesi olmayan vatandaşlar da özellikle hasarının rücu imkanı olabileceği olaylarda sigorta eksperlerinden hasar tespiti talebinde bulunabilirler. Bu yönde talepleri olan sigortasız vatandaşlar derneğimize müracaatla ya da TOBB SEİK kurumundan bilgi alabilirler.” dedi.