Sizlerin de bildiği gibi global inşaat el aletleri sektörünün lider şirketleri arasında yer alan Hilti, dünyada ve Türkiye’de “jenerik marka” konumundadır.Dünya genelinde 6 kıtada, 120 farklı ülkeden yaklaşık 30 bin çalışanıyla faaliyet gösteren ve 40 yıla yakın süredir Türkiye pazarında olan Hilti, Ar-Ge’ye ciddi yatırımlar yaparak kullanıcıların sağlık ve güvenliğini koruyan üstün performanslı yeni teknolojiler, inovatif ürünler ve patentli sistemler geliştirmektedir.

Hilti’nin ana ürün gamı içinde; kırıcı-deliciler, akülü sistemler, direkt tespit sistemleri, dübel sistemleri, elmaslı delme-kesme sistemleri, barutlu ve gazlı çivi çakma sistemleri, kesme ve taşlama sistemleri ve lazerli ölçme sistemleri ile yapılarda yangın güvenliği amacıyla kullanılan pasif yangın durdurucu ürünler yer almaktadır. Hilti tüm bu ürünlerini inşaat ve endüstri başta olmak üzere pek çok farklı sektördeki profesyonelin kullanımı için üretmektedir.

Hilti markasının, ürünün adının yerine geçerek jenerik özelliğini kazanması nedeniyle, medyada yer alan terör, define arayışı, tarihi eserlerin zarar görmesi, sit alanlarında izinsiz kaçak kazı gibi şirketimizle ilgisi olmayan ve tamamen kullanıcıların/uygulayıcıların sorumluluğunda olan bazı olumsuz durumları konu alan haberlerde kırıcı-delici el aletlerinin, darbeli matkapların adı “Hilti” olarak geçebilmektedir. Hilti markası ile ilgisi olmayan ve/veya markamızın sorumluluğunda olmayan bu durumlarla ilgili haberler, takdir edeceğiniz gibi kamuoyunda şirketimizi haksız yere zor durumda bırakan yanlış anlaşılmalara neden olabilmektedir.

Kuruluşundan bugüne her adımında hassas bir bakış açısıyla ve toplumsal faydayı odağına alarak yol alan bir marka olarak, bu durumdan duyduğumuz üzüntüyü paylaşmak ve sizleri bilgilendirmek istedik.

Bu noktada haber içeriklerinde geçen tüm kırıcı-delici el aletlerinin “Hilti” olarak adlandırılmayarak, kırıcı/delici/darbeli matkap gibi ürün kategori isminin kullanılması konusunda hassasiyetinizi rica eder, anlayışınız ve ilginiz için çok teşekkür ederiz.