TK Elevator, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadeleye karşı daha sürdürülebilir bir gelecek için Birleşmiş Milletler’in başlattığı Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzaladı.TK Elevator dünya çapında 160’ın üzerinde ülkede 9 bini aşkın şirket ve 3 bin ticari amaç gütmeyen kuruluştan üyeleri olan, dünyanın en büyük gönüllü kurumsal sürdürülebilirlik platformuna üye oldu.

(Essen; Almanya) Asansör ve yürüyen merdiven sektöründe lider küresel oyuncu TK Elevator, Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (UN Global Compact) imzalayarak dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifinin üyesi oldu.

TK Elevator bağımsız bir şirket olarak, sürdürülebilir bir gelecek, insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzluğa karşı küresel ölçekte verilen mücadeleye katkı anlamında kararlılığını ortaya koydu.

Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler’i; dünyadaki tüm şirketleri insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele etrafında şekillenen, küresel ölçüde kabul edilmiş on prensip temelinde çalışma, stratejilerini yönetme ve BM hedeflerini desteklemek için somut adımlar atmaya davet ediyor.

Platform dünya çapında, 160’dan fazla ülke, 69 yerel ağ üzerinden 9 bini aşkın şirket ve 3 bin sivil organizasyonun imzaladığı ilkeler, alanında şimdiye kadarki en kapsamlı girişim olarak biliniyor.  

TK Elevator’ın ilkeleri imzalaması, kendi değerleri ve kurumsal prensiplerinin birer yansıması oluyor. Bu amaçlar doğrultusunda hareket eden, tam teşekküllü ve en gelişmiş uyum programını yürürlüğe alan şirket, insan hakları ve çalışma standartlarına yönelik herhangi bir ihlali tolere etmeyeceğini duyurdu.

TK Elevator, iş ortaklarından da bu temel değerleri savunmalarını istiyor.  Şirket, sözleşmeyi imzalayarak, bu önemli hedeflerin korunması ve hedeflere ulaşılması için aktif olarak çalışan kamu ve özel sektör oyuncularıyla güçlerini birleştiriyor.

TK Elevator CEO’su Peter Walker konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Davranış kurallarımızla uyum içinde olduğu için BM Küresel İlkeler hedeflerine katkı sağlamayı önceliğimize aldık. TK Elevator yöneticileri ve çalışanları bu ortak hedef ve değerleri paylaşıyor. Biz de iş ortaklarımızla birlikte, sözleşme taahhütlerini şirketimize daha çok entegre etmek için çalışmaya devam edeceğiz.” 

HAKKIMIZDA

TK Elevator (önceden: thyssenkrupp Elevator)

50.000 çalışanıyla 100’ü aşkın ülkede müşterilere hizmet sunan TK Elevator 2019/2020 mali yılında 8 milyar € satış gerçekleştirdi. Dünya genelindeki 1.000’i aşkın tesisinde müşteri odaklılığı ve müşteriye yakın hizmet sunmayı temel müşteri deneyimi prensiplerinden saymaktadır.

TK Elevator geçtiğimiz yıllar içinde dünyanın lider asansör şirketlerinden biri olarak kendini ispatlayarak Ağustos 2020’de thyssenkrupp AG tarafından satılmasından beri bağımsız bir şirket olmuştur. Şirketin en önemli faaliyet alanı, 24.000’i aşkın servis teknisyeniyle birlikte servis hizmeti sunmayı kapsamaktadır.  

Şirketin ürün portföyü, işyeri ve konut binaları için asansörlerden, New York’taki Dünya Ticaret Merkezi gibi gelişmiş gökdelenler için modern ve özelleştirilmiş çözümleri kadar kapsamaktadır. Ayrıca portföyünde yürüyen merdivenler ve yürüyen bantlar, yolcu körükleri, merdiven ve platform asansörleri ve sektörün ilk bulut tabanlı öngörücü bakım sistemi MAX gibi tüm bu ürünler için kişiselleştirilmiş hizmet çözümlerini de içermekte ve tüm bunlar şirketin kent hareketliliğinin her alanında var olduğunu göstermektedir. Bu dijital gelişmelerle artık kentsel mobilite için tüm sınırlar ortadan kalktı. TKE – move beyond.