Allen-Bradley PowerFlex® 6000 Orta Gerilimli AC Sürücü hava temizleme çözümü sağlıyor.Metal sektörünün en büyük fabrika inşa eden şirketlerinden öncü dijitalleşme ve otomasyon çözüm tedarikçisi ve metalurji hizmet ortağı Primetals Technologies, Rusya’daki büyük bir çelik üreticisinin toz temizleme tesisinde kullanılacak yenilikçi ve güvenilir bir sürücü çözümü için Rockwell Automation’ı seçti.

Toz temizleme tesisleri çelik sektörünün çevresel ayak izini azaltma anlamında çok kritik bir unsur. Bu büyük tesisler çelik üretimi sırasında havayı filtreliyor, temizliyor ve yeniden fabrikaya girmeden önceki koşullarına dönüştürüyor. Temizlenmiş hava, herhangi bir çevresel etkiye neden olmadan tekrar salınabiliyor.

Rockwell Automation, tesis için gerekli sürücüleri sağlayabilecek konumdaydı ve bu büyük ölçekli operasyon istisnai şekilde büyük motorlara ihtiyaç duyuyordu. Intelligent Package Power’ın (IPP) da yardımıyla Rockwell küresel motor tedarikçisi WEG ile iş birliği yaptı. Bu iş birliğiyle sürücü ve motorlardan oluşan tam bir paket sağladılar.

Primetals Technologies başarılı iki rakip tedarikçi olmasına rağmen uzmanlığı, teknolojisi, yetkinliği ve kalitesi nedeniyle Rockwell Automation ile çalışmayı seçti. Rockwell Automation böylece Rus çelik endüstrisindeki varlığını istikrarlı bir şekilde büyütüyor.

Kurulum tamamlandığında, Rockwell Automation’dan alınan 10 adet Allen-Bradley PowerFlex® 6000 Orta Gerilimli AC Sürücü ve WEG’den 10 motor sayesinde, toplam 16 MW’lik performans elde edilecek. Primetals Technologies ayrıca kolay konfigürasyon, entegrasyon, görselleştirmeden, basitleştirilmiş ve sezgisel kontrol işlevlerinin de faydasını gördü. Bu başarılı proje sonrası Rockwell Automation ve Primetals Technologies iş birliğini devam ettirmeyi planlıyor.

Rockwell Automation hakkında

Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK), endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında dünya çapında lider konumda olan bir şirkettir. Rockwell Automation  insanın hayal gücünü teknolojinin potansiyeliyle birleştirerek insan olasılıklarını artırıyor, dünyayı daha verimli ve sürdürülebilir hale getiriyor.

Genel merkezi Milwaukee, Wisconsin’de bulunan Rockwell Automation 100’den fazla ülkede yaklaşık 23.000 çalışanıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Endüstriyel şirketlerde Connected Enterprise’ı nasıl hayata geçirdiğimizi görmek için www.rockwellautomation.com adresini ziyaret edebilirsiniz.