Tüm dünyayı alarma geçiren ve kendine yeni normaller yaratan pandemi süreci, özellikle de sağlık sistemlerini yeniden domine etti. Bu süreçte hastanelerin Covid-19 tedavisine yönelmesiyle görüntüleme merkezleri tanı ve teşhis için belirleyici bir rol üstlendi.

Güvenle inşa ettiği bağları yüksek teknolojik cihazlarıyla güçlendirerek İstanbul’un en önemli görüntüleme merkezlerine imza attıklarını söyleyen Sonomed Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Mutlu, pandemi sürecinde görüntüleme merkezlerinin sağlık sektöründeki yerini anlattı.

Pandemide görüntüleme merkezleri tam kapasite çalıştı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’da görüntüleme merkezlerine büyük iş düştüğünü söyleyen Sonomed Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Mutlu; “Pandemi süreci ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada sağlık kurumları ve sağlık çalışanları açısından olağanüstü bir dönem yaşamamıza neden oldu. Tüm sağlık çalışanları bilir ki, sağlık hizmeti söz konusu olduğunda herhangi bir bahane aranamaz. Bu nedenle yükümüz bu dönemde oldukça arttı.

Özellikle orta ve büyük ölçekli hastanelerin Covid 19 tedavilerine odaklandığı dönemde, bizim gibi görüntüleme merkezleri ve laboratuvarlar ise hastaların devam eden tedavilerine ilişkin görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerinin aksamaması adına çok yoğun bir çalışma sürecine girdik. Hastaların tedavilerinin, kontrollerinin, tetkiklerinin zamanında yapılabilmesi için tüm sağlık çalışanlarımız durmaksızın ve yorulmadan çalışmaktadır” dedi.

2020’de en çok kanser tanısı olan hastalar görüntüleme merkezlerini kullandı

Pandemi süreci nedeniyle insanların zorunluluk olmadıkça sağlık hizmeti kullanmayı düşünmediklerini söyleyen Bunun doğal sonucu olarak erken teşhis edilmesi gereken birçok hastalığın tanısı maalesef gecikti. Kurum olarak özellikle kadınlarımız için rutin mamografi kontrol tarihlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirten uyarıları sıklıkla yaptık. 

Özellikle kanser tanısı almış veya tedavi gören hastalarımızın kontrolü, hekimler tarafından takip edilen hastaların rutin kontrol tetkikleri bu dönemde artış göstermeye başladı.

JCI Sertifikalı görüntüleme merkezi Sonomed olarak hasta odaklı, sürdürülebilir bir çalışma anlayışını rehber kabul ederek en zor zamanlarda da hastalarımızın yanında olmayı sürdürdük. Kanser hastalarımızın tedavi sürecinde en küçük bir pürüz yaşaması adına her an ulaşılabilir olduk, olmaya da devam ediyoruz” dedi.

Pandemide de büyümeye ve hizmet sağlamaya devam ettik Attıkları her adımda ‘Önce İnsan Sağlığı’ misyonunu rehber kabul ettiklerini söyleyen Sonomed Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Serdar Mutlu; “Anadolu Yakası’nda Kadıköy şubesi, Ataşehir Şubesi, Avrupa Yakası’nda ise Fulya Şubesi ile hizmet veriyoruz. Diğer sağlık kuruluşlarımızı da düşündüğümüzde, İstanbul’da toplam 10 adet merkezimiz bulunuyor. Pandemi sürecinde çalışmalarımıza bir an olsun ara vermedik.

Mevcut görüntüleme merkezlerimizin yanı sıra geçen sene hizmete açtığımız yeni şubelerde de tam kapasite çalışmaya devam ederek özellikle de kritik hastalıklarda önemli bir rol üstlendik. Bu süreçte en önemli önceliğimiz sağlık hizmetlerinin aksamaması özellikle de erken tanı şansının yitirilmemesi oldu. Bu sebeple gerekli iletişim kanallarından sürekli uyarılarımızı ve telkinlerimizi yaparak pandemi sürecinde de hizmet sağlamaya devam ettik” dedi.