Rockwell Automation’ın güncellenmiş Historian Yazılımı, veriye daha hızlı ve güvenli erişim sağlıyor.Rockwell Automation FactoryTalk Historian Site Edition (SE) yazılımı sektörlerin ihtiyaçları olan veriye daha hızlı erişim sağlıyor. Yeni güncellemeler yazılımı şimdiye kadarki en güvenilir ve güvenli sürüm yapıyor.

Kullanıcıların veriye daha hızlı erişimini kolaylaştırmak için müşteri tarafında bağlantı dengeleme ve yeniden çalışma (failback) özellikleri yazılımlarda yer alıyor. Bu her bir kullanıcıyı tekil bir sürücüye bağlamak yerine çoklu sürücüler üzerinden kullanıcı bağlantılarını dengeliyor. Çok daha fazla sayıda kişinin yıllarca birikmiş veriden talepleri olduğu daha büyük sistemlerde, kullanıcıların veriye saniyeler içinde erişimini sağlamak amacıyla sürücü ihtiyacını azaltıyor.

The FactoryTalk Historian SE yazılımı kullanıcı temelli arşiv planlama da sunuyor. Bu özellik kullanıcıların arıza süreleri ve çalışılmayan saatlerde planlanmış arşivleme yapmasına olanak tanıyor. Kritik prosesler sırasında sürücü performansını etkileyen ve veriye erişimi yavaşlatan arşivleme riskini azaltıyor.

Üretim verisini daha güvenli hale getirmek için FactoryTalk Historian SE yazılımının tüm alt sistemleri artık en düşük erişim ayrıcalıklarında bile çalışabilecek şekilde konfigüre edildi. Bu da yetkisiz kullanıcıların sisteme girebilmeleri durumunda oluşturacakları potansiyel zararı en aza indiriyor.

Yazılım, Windows Server 2019 gibi en güncel işletim sistemlerini de destekliyor. Bu sayede sistemlerin yaşam ömrü uzatılabiliyor ve özellikle regüle sektörlerde geçerli sistemlerin operatörleri için değer yaratıyor. Yeni FactoryTalk Historian SE yazılım sürümü, Rockwell Automation’ın dağınık kontrol sistemi (DCS) PlantPAx 5.0’ın bir parçası ve DCS dahilindeki diğer yazılımlarla aynı FactoryTalk Hizmetlerini kullanıyor. Bu da olası çatışma ve hataları en aza indiriyor ve kurulumu daha kolay hale getiriyor.

FactoryTalk, FactoryTalk Historian, FactoryTalk Historian Site Edition (SE), FactoryTalk Historian SE, PlantPAx ve Rockwell Automation Rockwell Automation Inc.’e ait tescilli markalardır. Rockwell Automation’a ait olmayan markalar ise kendi şirketlerine aittir.

Rockwell Automation hakkında

Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK), endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında dünya çapında lider konumda olan bir şirkettir. Rockwell Automation  insanın hayal gücünü teknolojinin potansiyeliyle birleştirerek insan olasılıklarını artırıyor, dünyayı daha verimli ve sürdürülebilir hale getiriyor. Genel merkezi Milwaukee, Wisconsin’de bulunan Rockwell Automation 100’den fazla ülkede yaklaşık 23.000 çalışanıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Endüstriyel şirketlerde Connected Enterprise’ı nasıl hayata geçirdiğimizi görmek için www.rockwellautomation.com adresini ziyaret edebilirsiniz.