Endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında dünya liderlerinden Rockwell Automation, partner gelişim programları sayesinde sistem entegratörlerinin gelişimlerini destekliyor. Sistem entegratörlerine özel eğitim ve etkinliklerle her zaman onların yanında olan şirket, sistem entegratörlerine daha önce girmedikleri pazarların kapılarını da açıyor.

Endüstriyel otomasyonda dünya liderlerinden Rockwell Automation, sistem entegratörlerine özel eğitim ve etkinliklerle onların gelişimini destekliyor, pazarda hızlı ve doğru hareket edebilmelerine esneklik kazandırıyor. Sistem entegratörlerini; System Integrator, Recognized System Integrator ve Solution Partner olmak üzere 3 ana kategoride konumlandıran şirket, sistem entegratörlerinin hem finansal hem de teknik açıdan gelişimlerine doğrudan katkı sağlıyor.

“Partnerliğin karşılıklı katma değer yaratması gerektiğine inanıyoruz”

Rockwell Automation’ın partnerleriyle birlikte büyümeyi hedefleyen bir şirket olduğunu belirten Rockwell Automation Türkiye – Sistem Entegratörleri Satış Yöneticisi Umut Kiper, “Partnerliğin karşılıklı katma değer yaratması gerektiğine inanıyoruz. Rockwell Automation olarak bu anlamda elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz.

Bu bakış açısının yansımalarını gerek globalde gerekse Türkiye’de oldukça pozitif sonuçlar alarak görüyoruz. Rockwell Automation Türkiye olarak, global sistem entegratörü yapılanmamızı Türkiye’de de aynı şekilde uyguluyoruz. Sistem entegratörlerimiz ile çok yakın çalışan satış ve teknik ekiplerimiz mevcut. Bu yapılanma partnerlerimizin pazarda hızlı ve doğru hareket edebilmelerine çok önemli katkı sağlıyor.” diye konuştu.

“Sistem entegratörlerimizin pazar rekabet koşullarında ellerini güçlendiriyoruz”

“Tüm sistem entegratörleri pazarda çok önemli bir yere sahip. Son kullanıcıların talep ettiği projelerin büyük bir kısmını, sistem entegratörleri gerçekleştiriyor. Dolayısıyla kullandıkları teknoloji ve uygulamaların katma değeri, son kullanıcılar, sektörler ve teknoloji geliştiricileri açısından oldukça önem taşıyor” diyen Kiper, “Sistem entegratörlerine özel programlar hayata geçiriyoruz. Onların teknik gelişimlerini sürdürmelerine destek olduğumuz, yaşayan ve gelişen PartnerNetwork™ programımız sayesinde partnerlerimizin değişen teknolojiye ve uygulamalara hızla entegre olmalarını sağlıyoruz.

Böylece pazardaki rekabet koşullarında ellerini güçlendiriyoruz. Recognized System Integrator ve Solution Partner’ler için yıllık bir bonus uygulamamız bulunuyor. Uygulamamızla birlikte yıllık olarak bonus kazanabiliyorlar. Partnerlerimiz, PartnerNetwork™ hesaplarına yatırılan bonusları, ürün veya hizmet alımında kullanabiliyor.

Bunların yanı sıra lokal mühendislik ekiplerimizle birlikte, her çeyrekte partnerlerimize özel planladığımız “Yeni Teknolojiler & Çözümler” başlıklı eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz.
Ayrıca her yıl TechEd™ adını verdiğimiz ve 1000’den fazla partnerimizin katıldığı yaklaşık bir hafta süren özel bir etkinliğimiz mevcut. Bu etkinlik sayesinde Tükiye’deki partnerlerimiz farklı ülkelerde yapılan projeleri dinleme fırsatı ve hatta kendi projelerini sunma fırsatı yakalıyor. Aynı zamanda eş zamanlı olarak laboratuvar ortamında “hands-on” diye tanımladığımız eğitimleri Rockwell Automation uzmanlarından alıyorlar.” dedi.

“Dijital dönüşüm yolculuğu sistem entegratörleri için göz ardı edilemeyecek bir gerçek”

Rockwell Automation’ın uzun yıllardan bu yana, tüm ürün ve çözümlerini endüstriyel dönüşümü göz önünde bulundurarak geliştirdiğini de vurgulayan Kiper, şöyle devam etti: Sistem entegratörlerinin dijital dönüşümde kendilerini geliştirmeleri bir lüks değil, günümüzde bir zorunluluk. Rockwell Automation olarak sahip olduğumuz tüm tecrübeleri entegre ettiğimiz bir platform ortaya çıkardık, FactoryTalk® InnovationSuite. FactoryTalk® InnovationSuite ile işletmelerin üretim performanslarını ve verimliliklerini takip ediyor, aynı zamanda da analitik ve kestirimci bakım gibi uygulamalarla daha etkili çalışmalarına olanak sağlıyoruz.

Pazarda bu konuyla ilgili ciddi bir talep var. Sistem entegratörlerinin zaman kaybetmeden dijital dönüşüm konusunda kendi gelişimlerine yatırım yapmaları gerekmekte. Bu sayede kendilerine çok daha yeni pazarlar açabilir, aynı zamanda kendilerini ön plana çıkaracak farklılığı gösterebilirler.“

“Rockwell Automation TechEd™ sistem entegratörlerinin katılması gereken çok değerli bir etkinlik”

Şirketin ayrıca sistem entegratörlerine yönelik gerçekleştirdiği Rockwell Automation TechEd™ etkinliği bulunuyor. Rockwell Automation TechEd’de bir hafta boyunca teknik eğitimler veriliyor. TechEd’de katılımcılar, yüzlerce farklı konuda eğitim alabiliyor ve bu eğitimleri eş zamanlı olarak hands-on uygulamalar üzerinde test edebiliyor. 2020 yılında pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyen Rockwell Automation TechEd™ EMEA‘nın, 2021 yılında İspanya’da, 2022 yılında İsveç’te gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

Rockwell Automation hakkında

Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK), endüstriyel otomasyon ve dijital dönüşüm alanında dünya çapında lider konumda olan bir şirkettir. Rockwell Automation insanın hayal gücünü teknolojinin potansiyeliyle birleştirerek insan olasılıklarını artırıyor,

Dünyayı daha verimli ve sürdürülebilir hale getiriyor. Genel merkezi Milwaukee, Wisconsin’de bulunan Rockwell Automation 100’den fazla ülkede yaklaşık 23.500 çalışanıyla müşterilerine hizmet vermektedir. Endüstriyel şirketlerde Connected Enterprise’ı nasıl hayata geçirdiğimizi görmek için www.rockwellautomation.com adresini ziyaret edebilirsiniz.