Küresel salgınla birlikte geleceğe ilişkin beklentiler ve sağlık harcamalarıyla ilgili öncelikler büyük bir değişime uğradı. Pandemiyle birlikte sağlığın ne kadar değerli olduğuna dair farkındalığın artması, tamamlayıcı sağlık sigortalarına olan ilgi ve talebi de artırdı. 2019 Eylül ayında 1.2 milyon TSS sigortalısı varken, 2020 Eylül ayı itibari ile bu sayı 1.6 milyonu geçti.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası hizmetini kişiselleştirilebilen bir deneyime dönüştüren Sompo Sigorta, Covid-19 dahil olmak üzere tüm salgın hastalıkları teminat kapsamına aldı.

Salgın hastalıklar ve uzun süre devam eden pandemi süreci, dünyanın bir gerçeği olarak hem sağlığı hem de alışkanlıkları etkiliyor. Nüfus artışı ve şehirleşme bölgesel olarak başlayan salgınları küreselleştiriyor. Sigorta sektörünün öncü şirketlerinden Sompo Sigorta, giderek artan sağlık harcamalarına paralel olarak sağlık sigortalarına artan talebi ayrıcalıklı özelliklerle sunduğu Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) ile karşılamayı hedefliyor.

Tüm dünyayı alarma geçiren salgının hem harcama alışkanlıklarını hem de gelecek ile ilgili beklentileri değiştirdiğine dikkat çeken Sompo Sigorta Bireysel Teknik ve Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Şenol Ortaç, pandeminin sektöre etkisine dair değerlendirmelerde bulundu.